Consultative Selling

Meetbare toegevoegde waarde leveren aan verdienmodel van klant door 'te begrijpen' wat er gevraagd wordt.

Consultative Selling is niet een ‘verkoop-techniekje’, het gaat om ècht impact maken op het verdienmodel van jouw (potentiële) klant met jouw aanbod. Een intrinsiek gedreven manier van kijken, denken & doenHet is een manier van samenwerken met als doel het bouwen aan een duurzame, zakelijke relatie. Een zakelijke relatie die voor beide partijen meetbare waarde genereert en gebaseerd is op onderling vertrouwen en begrip van elkaars business.

“Vertel eens, wat is dé reden waarom ìk, nú, zaken zou moeten doen met jou?”

Mee eens dat dìt dé vraag is die jij als Sales professional uiteindelijk moet kunnen beantwoorden? Bij iedere klant is het antwoord vanzelfsprekend een andere. Voordat je in staat bent hierop antwoord te geven, zal je eerst het vertrouwen moeten winnen en verdienen. Pas dan zal de klant met jou alle informatie delen, die noodzakelijk is voor een onderscheidende en klantspecifieke waarde-propositie. Belangrijke bouwstenen zijn onder andere:


Consultative Selling
 is de enige benadering om echt aan te kunnen sluiten op het inkoopproces van de klant. Alleen dan ben je in staat om een duurzame en waarde-generende samenwerking op te bouwen, met méér opdrachten met hogere marges tot gevolg!

Zie jij mogelijkheden tot verbetering in jouw/jullie klantbenadering? En wil je de diepte in met betrekking jouw specifieke situatie? Laat het mij weten, dan kunnen we vrijblijvend even sparren!

Bel me met nummer: 06 – 10 79 62 78

Of stuur een email: info@consultative-selling.com